Kennismaking

 

Wanneer u wilt weten of Praktijk KinderSprankels iets kan betekenen voor u en uw kind kunt u geheel vrijblijvend contact opnemen.

Als ouder/verzorger kunt u zelf uw kind aanmelden voor speltherapie. 

U heeft hiervoor geen doorverwijzing nodig van uw huisarts. U kunt per telefoon of per mail aanmelden. 

 

Intakegesprek

 

Het intakegesprek is kosteloos en vrijblijvend. 

Voorafgaand aan het intakegesprek stuur ik u ter voorbereiding een vragenlijst toe. Het intakegesprek vindt plaats in de Praktijk of online. In het intakegesprek krijgt u een goed beeld van wat speltherapie voor uw kind zou kunnen betekenen. We bespreken dan de reden van aanmelding en uw hulpvraag voor de speltherapie. Ik zal tijdens het intakegesprek de werkwijze van Praktijk  KinderSprankels toelichten zodat u kunt beslissen of er een start zal worden gemaakt met speltherapie.  

Spelsessies

 

Een spelsessie duurt 45 minuten.

De eerste keer mag u met uw kind mee om een kijkje te nemen in de spelkamer, zodat u ook weet waar uw kind verblijft.

 

De speltherapie begint met 3 observatiesessies waarna een behandelplanbes-preking met ouders volgt. Tijdens dit gesprek bespreken we of speltherapie de geschikte therapie voor uw kind is en of we er vervolg aan zullen geven. Ook bespreken we het behandelplan met de gestelde doelen voor de therapie.

oudergesprkeken

Tijdens de oudergesprekken bespreken we de voortgang van uw kind. Wat laat uw kind zien tijdens de spelsessies, welke thematiek komt er terug in het spel en wat laat hij of zij zien in de spelontwikkeling. 

Zijn er veranderingen opgevallen in het gedrag van uw kind?

We bespreken hoe het vervolg van de speltherapie eruit zal zien en stellen waar nodig de doelen bij. 

Eindgesprek

 

Meestal geven kinderen tijdens het einde van de therapie heel duidelijk aan klaar te zijn en zich krachtig genoeg te voelen om verder te kunnen zonder speltherapie. Wanneer we klaar zijn met de speltherapie bespreek ik dit met jullie als ouders in een eindgesprek, we bespreken dan het verloop van de spelsessies en de handvatten die uw kind vanuit de speltherapie mee neemt. 

op school

 

Praktijk KinderSprankels heeft ruime ervaring in advisering en coaching in het basisonderwijs, waardoor de speltherapie ook gecombineerd kan worden met advies en coaching op de school van uw kind. Juist wanneer blijkt dat een deel van de problematiek te maken heeft met het naar school gaan of wanneer u als ouder het prettig vindt dat Praktijk KinderSprankels samen met de school van uw kind kijkt naar wat er nodig is voor uw kind op school, dan kunt u tijdens het speltherapietraject ook advies en coaching (altijd in overleg en afstemming met de school van uw kind) aanvragen bij Praktijk KinderSprankels.