Ik Sprankel, Jij Sprankelt, wij Sprankelen.....ben je mooiste zelf!


Ik ben Sanne Verbruggen....... en wie ben jij?

 

 

Mijn passie voor het werken met kinderen is voor mij geen werk maar een levenspad. Al zo lang ik werk, werk ik met kinderen en blijf ik hierbij terug komen. Het maakt me gelukkig, het hoort bij mij en het is wat ik wil uitdragen: "kijken" naar het kind met de volle aandacht in het hier & nu, naar wat dat prachtige kleine mens mij vertellen wil, op zijn geheel eigen, pure, wijze zoals alleen kinderen dat kunnen. Dat is wat mij voldoening geeft, daarvoor wil ik zijn.

 

Ik ben ooit begonnen als juf van allerlei groepen in de basisschool. Een bijzonder mooie tijd vol verwondering en plezier elke dag opnieuw.....! Toch bleef het kriebelen om meer verdieping te willen aanbrengen in mijn werk met kinderen.

Na het afronden van mijn opleiding pedagogiek en master orthopedagogiek ben ik leerkrachtteams in het basisonderwijs gaan begeleiden. Hierin miste ik het kind en stapte ik vervolgens in de wondere wereld van de onderwijskundige ambulante begeleiding; leerkracht coaching in het bieden van optimaal onderwijs aan langdurig zieke leerlingen, ZML leerlingen, leerlingen met een motorische beperking en leerlingen met extra onderwijsbehoeften in het regulier onderwijs. Terug in de school, dichtbij het kind en dichtbij de leerkracht. Vele jaren heeft deze combinatie van werk mij veel voldoening gegeven tot ik de kans kreeg om toch in verdieping nog dichterbij het kind terug te mogen komen: ik studeerde af als speltherapeut en mocht binnen de dienst van de onderwijskundige ambulante begeleiding pionieren, ik zette het aanbod speltherapie aan kinderen binnen het basisonderwijs op, waarvoor ik kinderen met verschillende problematieken op verschillende scholen speltherapie gaf. 

 

.......En toen was er die dag, en toen was er die fee, ze had een prachtig mooie jurk aan vol met glitters en met sterren, ze was heel klein en landde op mijn neus (veel dichterbij had eigenlijk niet gekund), zwaaide met haar toverstok en sprak de wijze woorden: " sta eens stil bij wie jij bent, recht je rug en voel je hart, kijk naar binnen, doe precies dat, wat jij voor al die kinderen wenst die bij jou komen......VOLG JE DROOM"! En voor ik het wist was ze weg, haar sterretjesstof nog achter zich latend. 

Nog heel even zat ik verbluft bij te komen van dit toch wel ongewone bezoek, maar al vlug sprong ik op, maakte een dansje en wist wat me te doen stond: kinderen helpen is waarvoor ik hier ben neergezet, kinderen helpen met hart en ziel, met volle overtuiging en met al die sprankels die me daarvan laten stralen: mijn eigen Praktijk "KinderSprankels" is een feit!

Hier mag je spelen, hier mag je zijn, met alle sprankels die bij jou horen.....sprankels die schitteren en waar je blij van wordt, maar ook de sprankels die voor even niet gevonden willen worden omdat ze je boos maken of verdrietig of misschien wel heel erg bang. Het mag er allemaal zijn want dat is wie jij bent......... kom je kijken, om het hoekje? Verdwalen in het bos, leeuwen temmen in de jungle, prinses zijn in een prachtig, mooi kasteel, of toch liever gewoon vertellen over wat er binnen in jou leeft? Alles mag en niets hoeft hier. Jij bent de baas voor drie kwartier. Ik ben ik en jij bent jij.

Opleidingen

- Psychosociale medische basiskennis, instituut Conamore Utrecht

- Diverse aanvullende trainingen op het gebied van kind en ontwikkeling

- Speltherapie, CHE hogeschool Ede

- Master Orthopedagogiek, Fontys Hogescholen Amsterdam

- Pedagogiek, Fontys Hogescholen Amsterdam

- Pedagogische academie voor basisonderwijs (opleiding tot leerkracht), Hogeschool Zuyd Maastricht

 

Werkervaring

- consulent passend onderwijs voor samenwerkingsverband Utrecht (dit doe ik in combinatie met het werken in praktijk KinderSprankels)

- Speltherapeut bij onderwijsexpertisecentrum voor onderwijskundige Ambulante Dienstverlening

- Opzetten van de "speltherapietak" als nieuw aanbod voor onderwijskundige ambulante dienstverlening

- Detachering: consulent passend onderwijs voor Samenwerkingsverband Utrecht Primair Onderwijs

- Onderwijskundig ambulant begeleider bij expertisecentrum voor onderwijskundige ambulante dienstverlening

- Onderwijsadviseur (leerkrachtteams trainen en coachen) bij Giralis Den Bosch

- Leerkracht basisonderwijs

 

Registraties

NVVS (Nederlandse Vereniging Voor Speltherapeuten): 108880

FVB (Federatie Vaktherapeutische Beroepen): 108880

RBCZ (Register Beroepsoefenaren Complementaire Zorg): 180531R

AGB (Algemeen Gegevens Beheer Code): 90064364 praktijk/  90105084 persoon

KVK (Kamer van Koophandel) : 71092188